Over Stefan

Waar jouw gevoelsreis begint...

Haptotherapie Woerden

Haptotherapeut


Stefan Makkink (Woerden, 16 februari 1984) is haptotherapeut. Hij is opgeleid tot algemeen fysiotherapeut op de Hogeschool Utrecht. Toen hij afstudeerde in 2010 heeft hij zich ontwikkeld in het begeleiden van mensen met complexe chronische klachten. Dit deed hij onder andere bij Top-Care Health Services, Symphony en Ortius.


Zijn interesse werd gewekt door de mens achter de klacht en samen met de hulpvrager gaat hij op zoek naar wat er speelt op fysiek, mentaal en sociaal gebied.


Samen de zoektocht aan gaan naar wat er al goed gaat en waar er hulp nodig is, dat is wat Stefan het liefst doet. Dit doet hij vanuit de ervaring die hij heeft opgedaan als fysiotherapeut, haptonoom en vanuit de kennis en vaardigheden die hij heeft ontwikkeld in de opleiding tot haptotherapeut.


Stefan is in 2021 afgestudeerd als haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen. Hij is lid van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH) in

aanvraag en is opgenomen in het Register van GZ-Haptotherapeuten. De VVH heeft de beroepscode GZ-Haptotherapeut opgesteld waaraan een geregistreerd therapeut zich moet houden. Daarnaast is hij via zijn registratie aangesloten bij een klacht- en tuchtregeling zoals staat voor geschreven in de WKKGZ.

Down to earth zwever op Nikes


Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het leven van Stefan. Zijn passie ligt bij het vinden, vergroten en delen van geluk met de wereld om zich heen.


Iedere keer onderzoekt hij een nieuw 'hoofdstuk' om zichzelf te blijven ontwikkelen. Denk daarbij aan: stilte retraites, muziek, voeding, manieren van bewegen, meditatie, sport en spirituele reizen. Hij kan op zijn manier zweven en opgaan in zijn eigen gedachten, maar kan als geen ander coachen om de ander concreet onder woorden te laten brengen wat hij voelt. En dáár ligt zijn kracht.


Stel, je kent Stefan niet en denkt nu: "wat is dit voor geitenwollensokken-figuur?" Ik kan je geruststellen: hij staat met beide Nikes op de grond en wisselt het 'zweven' regelmatig af met down to earth gesprekken.

Makkink | Prakijk voor Therapie & Coaching
Haptotherapie Woerden


De plek waar jouw gevoelsreis begint…